06-30/7373-218 info@biztositasmaster.hu

Vállalati biztosítások

A hazai vállalkozások működésük alatt számos olyan veszéllyel találkoznak, amelyek kezeléséhez általános vagy speciális biztosítási védelem szükséges. A tapasztalatok szerint sok cég még mindig avult értéken, fontos kiegészítő fedezeteket kihagyva köti meg biztosításait. Az alacsony fedezeti érték és a kiegészítő biztosítások hiánya a kárrendezés során több kellemetlen pénzügyi meglepetést okozhat. Már a tervezés folyamatába is javasolt szakértőt bevonni, aki nem csak a szerződéskötésnél, hanem kárrendezésben is segítségünkre lehet.

A céges biztosítások a sok speciális paraméter és egyedi jellemző miatt nehezen összehasonlíthatók, ezért a testreszabott ajánlatért érdemes kifejezetten vállalati biztosításokra szakosodott alkuszhoz fordulni. A Biztositas Master segít, hogy elavult biztosítási termékeit kedvezőbb díjú, modern szolgáltatástartalmú szerződésekre váltsa. Szolgáltatásaink között szerepel a biztosítótársaságok versenyeztetése, a legjobb ajánlat kiválasztása, az árak csökkentése, valamint a kárrendezésben nyújtott segítség is.

A kevesebb vagyontárggyal rendelkező mikrovállalatoknál megfelelő lehet egy alap biztosítási csomag. A cég növekedésével ez a helyzet gyorsan megváltozhat.

A kis-és középvállalkozásnál már ajánlott modulokból összeállítani a működési kockázatokat lefedő vállalati biztosítást. Ezzel elkerülhető, hogy a vállalkozás olyan kockázatokra biztosítsa magát, amelyekre nincs szüksége, és fordítva. Nagyvállalatoknál minden esetben teljesen egyedi konstrukciók szükségesek – olyan biztosítási szerződések, amelyeket már összes részletükben az ügyfélre szabtak.

A vállalati biztosításokat alapvetően három nagy csoportba sorolhatjuk: a vagyonbiztosítások, a felelősségbiztosítások, valamint a csoportos élet- és egészségbiztosítások.”

Vagyonbiztosítások

A vállalkozás vagyonának biztosítása közé tartozik az épületek, a termeléshez szükséges gépek, eszközök, járművek biztosítása. Választható biztosítási védelem az árukészletére, készpénzre is. Az alapbiztosítások általában tűz- és elemi károkra nyújtanak fedezetet, ami kiegészíthető a viharkároktól kezdve, egészen az idegen légi vagy földi jármű által okozott károkra, de akár földrengésre is köthet biztosítást.

Jellemző kiegészítők a betöréses lopás- és rablásbiztosítás, az üzemszünet- és az üvegtörés-biztosítás is. Ezeket a biztosításokat gyakorlatilag az összes, -a piacon lévő biztosító- társaság kínálja. Általában létezik egy alapbiztosítás, amely az alapvető károkat fedezi (tűz- és elemi károk), emellett pedig kiegészítő biztosításokat köthetünk másfajta kockázatokra is.

Elérhetőek a piacon az úgynevezett technikai biztosítások is. Ilyenek a géptörés-biztosítások, -vagy az elektromos berendezések és gépek biztosításai, amelyek az esetleges adatvesztéssel járó dologi károkra is nyújthatnak fedezetet.

All-Risk biztosítási csomagok

Az összkockázatú (all risks) vagyonbiztosítás a lehető legszélesebb körű védelmet nyújtja a vállalkozás termelőeszközeiben és az előállított termékekben keletkezett fizikai károkra. A biztosítási fedezet minden kockázatra kiterjed, ami a szerződésben nem kerül külön kizárásra.

A hagyományos biztosítások kizárólag azokra a kockázatokra nyújtanak fedezetet, amelyek a szerződés feltételeiben szerepelnek. A feltétel részletesen meghatározza, hogy milyen esetekben és milyen feltételek teljesülése mellett jogosult a kártérítésre. Ha ezek közül valamelyik nem teljesül, a biztosító megtagadhatja a kifizetést.

Nyugat-Európában ezért döntő többségben már csak all risk biztosítást kötnek a vállalkozók.

Felelősség biztosítások

Napjainkban egyre keresetebbé váltak az úgynevezett felelősségbiztosítások.

A megfelelő felkészültség, rutin és figyelem ellenére is, a felelősségteljes munka során a tévedés lehetősége nem kizárt. Bárkivel előfordulhat, hogy akaratán kívül kárt okoz másnak. A biztosító társaság vállalja, hogy meghatározott díj ellenében a biztosítottat mentesíti a kártérítés kötelezettsége alól a szerződésben megállapított mértékben és feltételek szerint, amennyiben szakmai tevékenysége során olyan hibát követett el, amelyért jogszabály szerint felelősséggel tartozik.

 • Tevékenységi / általános felelősségbiztosítás
 • Munkáltatói felelősségbiztosítás
 • Szolgáltatás felelősségbiztosítás
 • Termékfelelősség biztosítás
 • Környezetszennyezési felelősségbiztosítás
 • Szakmai felelősségbiztosítás
 • Vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása (D&O)
 • Egyéb felelősségbiztosítások

Pénzügyi biztosítások

 • Áruhitel biztosítás / követeléskezelés
 • Teljesítési garancia / kezesi biztosítás (BOND)
 • Egyéb kezesi biztosítás
 • Egyéb pénzügyi biztosítások

 

 

Ajánlatot kérek

15 + 12 =

design by honlapdiszkont.com